5 redenen waarom je een website moet laten ontwikkelen

Steeds meer ondernemers kiezen voor het laten ontwikkelen van een website voor hun bedrijf, wat meerdere redenen heeft. In dit artikel geven we vijf verschillende redenen, die je kunnen overtuigen om zelf ook een website te (laten) ontwikkelen. Door het sterk toegenomen aantal internetbureaus is het laten maken van een website steeds voordeliger geworden.

#1: een grotere doelgroep
Een website laten maken heeft als eerste voordeel dat je een grote doelgroep bereikt. Dit geldt zeker wanneer je hoger in de zoekresultaten komt te staan en meer potentiële klanten je op een organische manier vinden (door te zoeken).

#2: verstuur nieuwsbrieven naar klanten
Bij het bestellen van producten in een webwinkel laten klanten allerlei waardevolle gegevens achter, zoals een e-mailadres, een woonadres en een telefoonnummer. Dit maakt het mogelijk om zeer gericht te adverteren, bijvoorbeeld met een nieuwsbrief.

#3: eenvoud voor je klanten
Een website biedt je klanten meer comfort bij het bestellen van producten. Klanten kunnen in alle rust in je assortiment kijken en vervolgens de leukste producten bestellen. Zo hoeven ze de deur niet meer uit en behaal jij een hogere omzet!

#4: geen voorraad meer noodzakelijk

Wanneer je de volledige verkoop van producten via internet laat verlopen, heb je niet langer een voorraad nodig. Dit scheelt bijvoorbeeld in de kosten voor een fysieke winkel, voor een opslag van de voorraad, enzovoorts. Kies bijvoorbeeld voor dropshipment, waarbij producten rechtstreeks van de leverancier naar de klant gaan.

#5: behaal een concurrentievoordeel
Met een website is het relatief eenvoudig om een concurrentievoordeel te behalen, zeker als je concurrenten momenteel nog geen website hebben. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiksgemak voor de klant, waardoor een klant veel vaker voor jouw bedrijf zal kiezen in plaats van voor de concurrent. Of denk aan de marketingmogelijkheden die met een website toenemen!