Veel voorkomende fouten bij een webshop
Bent u van plan om een webshop op te zetten of bent u net een webwinkel gestart? Dan zijn er veel personen die in een aantal valkuilen stappen, want zij hebben geen idee wat ze nu verder moeten doen. Vaak gebeurd dit wanneer er geen professioneel partij in de hand wordt genomen, maar het werk zelf wordt verzet. Wij zullen deze valkuilen voor u blootleggen zodat u weet waar u precies op moet letten om een succesvolle webwinkel te beginnen.

Layout van de producten
Wanneer u producten gaat verkopen hebben goede webshops duidelijke productomschrijvingen bij de foto’s. Sommige webshop houders hebben dit echter niet voldoende geoptimaliseerd en dan haken er natuurlijk mensen af. Over het algemeen zegt een foto meer dan 1000 woorden en in het geval van online producten verkopen is dit zeker het geval.
Naast foto’s moet u natuurlijk ook producten omschrijven aan de hand van woorden. Op deze manier kunnen de mensen precies lezen wat het product inhoudt. Wij raden u aan om unieke content te (laten) schrijven, want dit heeft ook betrekking op de waarde van uw website. Wanneer er ‘duplicate’ content op staat zal de zoekmachine dit indexeren en hier geen waarde aan geven.

Voldoende online marketing
Staat de webshop en is deze volledig geoptimaliseerd? Dan moet u natuurlijk zorgen dat deze vindbaar wordt voor potentiële klanten. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door te adverteren in Google Adwords. Tegen een betaling zal de zoekmachine ervoor zorgen dat u bovenaan de zoekresultaten komt op bepaalde keywords. Dit zal zolang blijven staan als u betaald. Ook kunt u hier wat minder in betalen en dan staat u onderaan de eerste pagina van resultaten vermeld.

Veel personen hechten hier echter geen waarde aan en dit zorgt ervoor dat er te weinig bezoekers naar de website komen.